Paardebloem, Zon, Planten, Bloem, Droge, Zaden

Een veelbesproken onderwerp is hoe zorg je ervoor dat jouw kantoor fungeert als een optimale werkomgeving. En terecht, want de meeste mensen zijn doordeweeks veel te vinden in een kantooromgeving. Een gezonde werkomgeving zorgt voor productiviteit en bovendien een goed gevoel. Een slechte werkomgeving kan resulteren in afleiding en lichamelijke klachten. In dit artikel geven wij een aantal tips hoe je jouw werkomgeving kan verbeteren.

  1. Goede houding

Een hele belangrijke tip om lichamelijke klachten te voorkomen is het zorgen voor een goede houding terwijl je naar je computer kijkt. Ten eerste is het belangrijk dat jouw bureaustoel om de juiste hoogte staat afgesteld. Zorg ervoor dat je voeten plat op de grond staan en dat je onder- en boven been een hoek van 90 graden vormen. Verder is het belangrijk dat het beeldscherm waar je naar kijkt op oog hoogte ligt.

  1. Denk ook voldoende vrije tijd

Jouw werkgever vind het belangrijk dat zijn werknemers effectief en zorgvuldig werken. Om een frisse mindset te houden is het belangrijk dat je voldoende tijd voor jezelf neemt. Denk er bijvoorbeeld eens over na om vrije dagen op te nemen.Weet je niet hoeveel vrije dagen je precies op kan nemen? Maak eens gebruik van deze calculator om te berekenen op hoeveel vakantiedagen jij recht hebt. Zo kan je in één oogopslag bekijken hoeveel dagen je beschikbaar hebt.

  1. Voldoende groen

Van nature zijn mensen graag buiten. De lucht die we inademen wordt afgegeven door planten en bomen. Des te meer zuurstof mensen binnenkrijgen hoe beter we gaan nadenken. Een tip die wij willen meegeven is het verwerken van planten in jouw kantooromgeving. Naast meer zuurstof voor de hersenen heeft dit ook een positief effect op de kleurrijke omgeving.

Een extra tip om jou vakantiedagen gestructureerd bij te houden: maak gebruik van een verlofapp.