Een tandarts vinden in Den Haag

Ben je een student die net in Den Haag is komen wonen, of wil je gewoon overstappen van tandarts? Dan is het handig om te weten waar je op moet letten als je op zoek bent naar een tandarts in Den Haag. Het is handig om een tandarts te hebben die dicht in de buurt zit van je woonplek, want anders is het lang reizen om op controle te gaan. Als je een keer een gaatje hebt of last van een pijnlijke kies hebt is het belangrijk om snel terecht te kunnen, dus dit is ook een reden waarom een tandarts in Den Haag aan de raden is. 

Waar moet je op letten 

Voordat je kiest voor een tandarts in Den Haag is het belangrijk om eerst na te gaan of de tandarts geregistreerd staat in het  BIG-register. Het is ook belangrijk om op te letten hoeveel faciliteiten en specialisten de tandarts in Den Haag heeft, en of de tandarts wel veel zelf mag uitvoeren. Als je een tandarts hebt die niet veel zelf mag doen moet je al snel naar een andere tandarts. 

Wat is een BIG register?

Bij 8 beroepen zijn een BIG-registratie nodig, die beroepen zijn: apotheker, arts, fysiotherapeut, gezondheidszorgpsycholoog, psychotherapeut, tandarts, verpleegkundige en verloskundige. 

Als een tandarts staat in het BIG-register, zegt dit best veel over de tandarts. Dit betekent namelijk dat de persoon wettelijk beschermde beroepstitel mag voeren en bepaalde handelingen zelfstandig mag uitvoeren. De tandarts mag ook met een buitenlands diploma aan de slag gaan en kan een opleiding tot specialist volgen.

Je kunt als arts of tandarts niet zomaar een BIG-registratie aanvragen, daar zitten voorwaarden aan verbonden. Je dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands diploma van minder dan 5 jaar oud, en je dient niet onder toezicht te staan vanwege een lichamelijke of geestelijke kwestie.