Hoe vind je een geschikte tandarts?

Het wordt aangeraden om twee keer per jaar naar de tandarts te gaan voor controle. Het kan voorkomen dat je van tandarts moet wisselen, wanneer je bijvoorbeeld gaat verhuizen of niet tevreden bent over jouw huidige tandarts. Op zoek gaan naar een nieuwe tandarts kan best overweldigend zijn. Hoe begin je jouw zoektocht naar een nieuwe tandarts en hoe kom je erachter of je kiest voor een gekwalificeerde tandarts? Je leest het allemaal hier in deze blog!

 

Hoe begin je je zoektocht naar een nieuwe tandarts?

Wanneer je begint te Googelen naar nieuwe tandartsen, zul je waarschijnlijk een heleboel tegenkomen, maar bij welke begin je? Allereerst is het van het belang, om voor jezelf helder te hebben wat jouw wensen zijn van de tandarts. Hoef jij alleen twee keer per jaar naar de tandarts voor controle of heeft jouw gebit extra zorg nodig? Ben jij de enige persoon in het huishouden of hebben jouw partner en/of kinderen ook een nieuwe tandarts nodig?

 

Heb je voor jezelf helder wat jouw wensen zijn voor de tandarts? Begin dan nu te zoeken naar een tandarts via de gemeente of gespecialiseerde platformen. Op platformen voor tandartsen, kun je op een gerichte wijze jouw wensen invoeren. Hierdoor krijg een overzicht te zien van tandartspraktijken, die voldoen aan jouw voorwaarden. De andere praktijken zijn er dan voor je uitgefilterd.

 

Hoe kies je de juiste tandarts uit?

Dit is waarschijnlijk één van de lastigste keuzes om te maken. Je kunt nooit helemaal zeker weten of de nieuwe praktijk zal bevallen. Daarvoor zul je het echt moeten ervaren. Helaas is het in de meeste gevallen niet mogelijk, om een kennismakingsgesprek aan te vragen. Hierdoor moet je vertrouwen op de ervaringen van anderen. Vanwege deze reden, zijn er een boel tandartspraktijken aangesloten aan trustpilots. Trustpilots zijn onafhankelijke reviews van consumenten. Via een trustpilot kan er een waardering aan de tandartsenpraktijk toegevoegd worden, vaak in combinatie met een schriftelijk review. 

 

Is er een verschil tussen een tandarts voor volwassen en kinderen?

In principe, hoef je niet een andere tandarts te vinden voor de kinderen. Wel kan het raadzaam zijn, om een tandarts te kiezen die gespecialiseerd is in angst. Uit onderzoek is gebleken, dat kinderen met angst voor de tandarts vaak hun angst behouden, tijdens hun volwassen leven. Een tandartsenpraktijk dat gespecialiseerd is in angsten, is een praktijk dat de tijd voor je zal nemen en voor jouw kinderen. 

 

Kun je bij de tandarts terecht voor orthodontie?

Orthopedie is een specialisme binnen tandheelkunde, dat zich bezighoudt met het verbeteren van het gebit, door middel van het dragen van een beugel. Orthodontie wordt vaak uitgevoerd als apart vak, waardoor je hiervoor niet bij de tandarts terecht kunt. Sommige tandartsen zijn wel bekwaam over de verschillende specialismen, maar dat komt niet vaak voor. Wat wel een optie kan zijn, is om een praktijk uit te kiezen die allebei de services aanbiedt. 

 

Zoals je hierboven gelezen hebt, kun je jouw zoektocht het beste starten door af te vragen of je speciale zorg nodig hebt. Op deze manier kun je je opties filteren en door middel van reviews jouw keuze afwegen.