photo of woman looking right

Door regelmatig je gehoorkwaliteit te controleren, kun je tijdig je gehoorverlies boven water halen. Het is cruciaal dat je een gehoortest uitvoert, wanneer je het gevoel hebt dat je problemen hebt met het horen van bepaalde geluiden. Dit zal je helpen je algehele gezondheid en welzijn te behouden. Onderschat het belang van een goed gehoor niet, maar laat een test uitvoeren.

Voor wie is een gehoortest?
Het is essentieel om advies in te winnen van een specialist die je kunt vertrouwen, zodat je de juiste behandeling kunt krijgen. Een goede hoortoestelspecialist geeft je advies, beoordeelt je gehoor, adviseert een hoortoestel en past het aan je persoonlijke wensen aan. Ze helpen je je gehoorproblemen in kaart te brengen en te begrijpen wat je bij een eerste bezoek kunt verwachten. Je kunt, ongeacht je leeftijd of type baan, een gehoortest doen als je het gevoel hebt dat je bepaalde geluiden niet zo goed hoort als vroeger. Hoewel het meeste risico op gehoorverlies bestaat bij mensen ouder dan 60, kunnen ook genetische aanleg of complicaties een rol spelen. Bovendien zijn werknemers in beroepen met veel lawaai, zoals de bouw, vatbaar voor gehoorverlies.

Advies van je audicien
Als je door middel van testen je gehoorverlies bevestigd hebt gekregen, bespreek dan met je audicien hoe vaak je je opnieuw moet laten testen. Bekijk vervolgens de aanbevolen hoortoesteloplossingen. De gehoortestuitslag geeft je informatie over je gehoorprestaties. Een aanbevelingen over welke hoortoesteloplossingen optimaal voor jou zijn, zullen nuttig zijn. Ze bieden je verschillende keuzes die kunnen variëren in het type toestel, zoals achter het oor, ontvanger in de gehoorgang of in het oor. Elk type heeft zijn eigen reeks functies en kenmerken, zoals oplaadbare batterijen, tinnitusmaskering en smartphoneconnectiviteit.

Regelmatig testen
Gehoorverlies is echter dynamisch, wat betekent dat het in de loop van de tijd verandert. Soms zijn de veranderingen zo subtiel dat je het misschien niet merkt. Dit kan een constante controle vereisen om je hoortoestel af te stellen. Als je gehoorverlies is gevorderd van matig naar ernstig, of als je hoortoestellen verouderd zijn en niet meer goed werken, is het tijd voor een nieuwe test en/of een nieuw hoortoestel.