Ouder worden op een fijne manier

Als kind keek je er ieder jaar naar uit: je verjaardag. Ieder jaar erbij vierde je uitgebreid. Weer een stukje groter, weer nieuwe dingen die je kan en mag. Naarmate de jaren beginnen te tellen vieren veel mensen hun verjaardag steeds een beetje minder uitgebreid. Een jaartje erbij is, voor de meeste mensen althans, zodra ze boven de dertig zijn helemaal niet zo feestelijk meer. Waarom eigenlijk niet?

Hoera!

Een jaartje ouder worden is altijd een feest, toch? Op je verjaardag vier je het leven, kijk je terug naar het jaar dat achter je ligt en sta je stil bij het aantal jaren dat je al op de wereld bent. Best een feestje waard, hoe oud je ook bent.

Over het algemeen vinden kinderen het ook heerlijk om jarig te zijn en weer een jaartje ouder te worden. Zij hebben een enorme drang om groter te worden, verder op te groeien. Want groter worden betekent nieuwe dingen mogen en kunnen. Naar een hogere klas op school. Rijlessen gaan nemen, hun eerste biertje drinken. Bijna iedere verjaardag op jonge leeftijd is weer de start voor iets nieuws.

Oh nee!

Zodra mensen boven de dertig zijn begint dit gevoel te veranderen. De lol van het ouder worden is er nu wel vanaf, voor je het weet loop je met een rollator over straat. Kan het niet gewoon zo blijven? Dertig is prima, niks meer aan doen. 

We weten allemaal dat dit natuurlijk niet zo werkt. Ouder word je, en dat kun je maar beter vieren. De reden dat mensen zodra ze de dertig zijn gepasseerd wat minder enthousiast worden over ouder worden, is omdat het voor hun gevoel vanaf nu alleen maar slechter gaat. De kwaaltjes gaan opkomen, ze worden minder fit. Nu valt dit op je dertigste nog wel mee, maar ja, er zal inderdaad een moment komen waarop het allemaal wat moeilijker gaat.

Is dat een reden om een jaartje erbij maar niet meer te vieren? Welnee! Ouder worden is tegenwoordig echt geen straf. Senioren van nu zijn stukken fitter en doen veel actiever mee aan het leven dan tientallen jaren geleden. Ja, ze hebben misschien wat meer last van kwaaltjes en hebben thuis een gevulde medicijndoos staan. Maar is dat reden genoeg om niet meer van het leven te genieten? Welnee! Ook met kwaaltjes is het leven nog hartstikke mooi.

Er zijn tal van hulpmiddelen die het leven, ook op hoge leeftijd, een stuk leuker en makkelijker maken. Gaat het lopen niet meer zo makkelijk, maar wil je je wandelingetjes niet missen? Een rollator kan net dat steuntje geven dat nodig is! Dit soort hulpmiddelen zorgen ervoor dat senioren steeds langer het leven kunnen blijven leiden waar zij zo van genieten. Zo blijft ouder worden iets om te vieren!