Rimpels voorkomen met botox

Botox was eerst een middel dat vooral door beroemdheden gebruikt werd. Men vond het een beetje eng en had weinig kennis erover. Maar dat is in de afgelopen jaren erg veranderd, waardoor het gebruik is toegenomen. Steeds sneller en op jongere leeftijd overwegen mensen om een behandeling te laten doen. Dit komt mede doordat er veel over gesproken wordt op sociale media. Er zijn namelijk veel beauty-influencers die verschillende behandelingen laten doen. en hier dan ook openlijk over vloggen en posten. 

Het gebruik van plastisch chirurgie en kleinere ingrepen worden hierdoor meer en sneller geaccepteerd in de samenleving. Veel mensen hebben tegenwoordig wel iets laten doen: of dit nou een kleine ingreep is of een grotere.  

Preventief

Als je een behandeling ondergaat, is dat meestal om rimpels te verminderen. Maar mensen beginnen er steeds op jongere leeftijd aan. Dit is omdat botox een preventieve werking kan hebben op de ontwikkeling van rimpels. De botox zorgt ervoor dat bepaalde spiertjes in het gezicht bijna niet meer kunnen bewegen, waardoor de huid strak blijft. Veel mensen kiezen er voor om dit rond hun 20ste of 21ste jaar te doen, zodat de ontwikkelingen van rimpels voorkomen wordt. 

Hoofdpijn

Het middeltje wordt niet alleen gebruikt tegen rimpels, maar ook tegen hoofdpijn. Sommige mensen ervaren regelmatig heftige hoofdpijn. Paracetamol helpt niet altijd effectief tegen deze hoofdpijn. Een paar spuitjes botox in het voorhoofd kan de hoofdpijn verminderen. Dit komt doordat de spiertjes deels worden verlamd, waardoor de pijnsignalen minder goed kunnen worden doorgegeven.

Resultaten

De resultaten van botox zijn vaak een mooie gladgestreken huid zonder rimpels. Het is alleen niet permanent en blijft 4 tussen de 6 maanden zitten. Dit verschilt per persoon. Meestal is het ook zo dat als een persoon voor het eerst een behandeling ondergaat, dat de resultaten dan minder lang blijven omdat het lichaam er nog niet aan gewend is. Voor blijvende resultaten zul je de behandeling dus elke 4 tot 6 maanden moeten herhalen.