Hospice, Gerimpelde Hand, Ouderen, Oude, Senior

Het lijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek dat de vergrijzing elk jaar blijft toenemen. Omdat Nederland een verzorgingsstaat is betekent dat iedereen belasting betaald voor de zorg van ouderen. En dat is ergens ook wel fijn want je kan ouderen niet aan hun lot overlaten. Echter, lijken de bejaardenhuizen en verzorgingshuizen steeds voller te zitten en wordt het ook voor veel ouderen moeilijk om in aanmerking te komen voor een plekje. Een reden om naar een verpleeghuis te gaan kan zijn omdat ze eenzaam zijn of gewoon niet langer meer alles zelf kunnen doen. Gelukkig zijn er wel een paar oplossingen hiervoor namelijk thuiszorg. In dit artikel benoemen we de verschillende soorten hulp die ingeschakeld kunnen worden. 

 

Verschillende soorten hulp

Bij het woord thuiszorg kunnen veel mensen denken aan een verzorger die voor een uurtje langskomt om bijvoorbeeld medicijnen te geven of om de patiënt te wassen. Maar thuishulp is veel meer dan dit. Er kan hulp ingeschakeld worden voor het huishoudelijke klusjes zoals schoonmaken of koken. Maar ook voor begeleiding, verpleging en persoonlijke verzorging. Verder bieden sommige verzorgers ook aan om elke dag een rondje te gaan lopen met de patiënt of zelf een uitstapje te doen. Vanuit het basispakket kan thuishulp ingeschakeld worden. Overleg met uw huisarts welke zorg u nodig heeft en dan wordt dat zo geregeld. 

 

Zelfstandigheid bevorderen

Er zijn een aantal voordelen die thuiszorg met zich mee brengt. Sommige ouderen willen liever niet naar een verpleeghuis of bejaardenhuis gaan. Dit kan te maken hebben met de beperkte vrijheid, zelfstandigheid of zelfs de hygiëne van het gebouw. Het is natuurlijk altijd fijner om zolang mogelijk thuis te wonen. Door thuishulp in te schakelen kan je als ouderen dus langer thuis wonen. Daarnaast bevordert het ook de zelfstandigheid. Heeft u bijvoorbeeld moeite met traplopen maar wilt u toch nog thuis blijven wonen dan is het altijd mogelijk om een tweedehands traplift van Otolift.nl aan te schaffen.