Wat houdt mobile healthcare precies in?

Mobile healthcare is een uitklapbare trailer die volledig omgetoverd wordt tot professionele behandelkamer. De trailer kan overal geplaatst worden om de mensen van de nodige hulp te voorzien. De trailers kunnen voor meerdere dingen ingezet worden zoals: zorg rondom de zwangerschap, MRI- en CT-scan, bloeddonatie, tandartsbezoeken en primaire gezondheidszorg. Met de trailers is het mogelijk binnen een korte tijd professionals en artsen te verplaatsen naar verschillende steden, zonder een grote en vermoeiende verhuizing. Alle apparatuur en spullen gaan in de trailer die hydraulisch in elkaar wordt geschoven en binnen een dag kan de mobile healthcare in de volgende stad gelokaliseerd worden. 

Wat zijn de voordelen?

Mobile healthcare is makkelijk te verplaatsen en kan zorg bieden waar nodig is.

Als er bijvoorbeeld een epidemie zou plaatsvinden, zouden deze trailers erg goed van pas kunnen komen. Uit de sterftecijfers van ontwikkelingslanden blijkt dat een oplossing zoals dit erg nodig is. In ontwikkelingslanden is de medische zorg erg onder de norm, dit komt door tekort aan inkomsten of verkeerde uitgaven van de overheid. Ondertussen stijgt de bevolking wel en raken de ziekenhuizen steeds voller. De wachttijden in ziekenhuizen zijn vaak ook erg lang, en snel hulp krijgen is dus niet vanzelfsprekend. Zo een trailer is erg belangrijk voor de locale bevolking die dringend hulp nodig heeft. De meest voorkomende behandelingen kunnen snel worden verleend waardoor er ook weer ruimte vrijkomt in de ziekenhuizen. Een groot voordeel is ook dat er meerdere behandelingen uitgevoerd kunnen worden vanuit zo een trailer.

De verschillende oplossingen

Naast de mobile healthcare heb je ook de relocatable en de container healthcare. De relocatable healthcare is binnen enkele minuten op de grond en operationeel, en heeft een strak ontwerp. Je zou bijna niet door hebben dat het eerst nog aan een vrachtwagen vast zat. Deze oplossing is erg gunstig voor noodsituaties of voor capaciteitsproblemen. 

Als laatste heb je de container healthcare, deze arriveert vooraf geïnstalleerd en volledig functioneel. De container is makkelijk te vervoeren via de zee, weg of rails. Dit maakt deze oplossing ook de meeste kostenefficiente.