Wat houdt software voor tandartsen precies in?

Als tandarts zijn er veel dingen waar je rekening mee moet houden. Hierbij kun je denken aan regelgeving, protocollen, geschiedenis van de klanten etcetera. De software voor tandartsen houdt een overzicht bij van de dagelijkse processen, en een overzicht van de personeels documentatie.

Dagelijkse processen

De dagelijkse processen waar een tandarts mee te maken krijgt zijn: protocollen, wet en regelgeving, storingen, hoekstukken, leveranciers, incidenten, AVG, kwaliteitsmanagement, gevaarlijke stoffen en trainingsmodules. De software houdt alle benodigde protocollen bij voor de praktijk, en houdt een overzicht van alle storingen bij. Alle taken voor de dag, week of maand worden ook bijgehouden, op deze manier worden ze ook minder snel vergeten. Er is ook een gevaarlijke stoffenregister in de software verwerkt, die alle gevaarlijke stoffen en bijbehorende risico’s weergeeft. En als laatste heeft de software ook een implantatenregister die alle geplaatste implantaten bijhoudt.

Personeelsdocumentatie

De personeels documentatie is ook erg belangrijk voor een tandarts, de factoren die daarbij komen kijken zijn: personeelsdossiers, koppelingen met salarisverwerking programma’s, verzuimregistraties, roosters en vergaderingen. 

Met de software zijn de medewerkers gemakkelijk in te plannen, en alle verzuim aanvragen en overuren zijn digitaal in één overzicht gekoppeld aan het rooster. Met intranet kun je meldingen sturen voor de hele praktijk in groepschats of onderling, en actiepunten kunnen niet meer vergeten worden. 

Voordelen van software voor tandartsen

De software voor tandartsen scheelt een hoop papierwerk, dit is ook beter voor het milieu. Alle benodigde protocollen zijn aanwezig in de software, dit is belangrijk voor een tandarts om op orde te hebben. Door de software vergeet je nooit taken, omdat alles op een rijtje staat. Alles is vindbaar in 2 muisklikken, dus zoeken tussen papieren is niet nodig. Met de software hoef je je geen zorgen te maken over de wet en regelgeving die verandert, want dit wordt automatisch aangepast in het systeem. En als laatste: alle gegevens draaien mee in de cloud, dus kunnen niet zomaar verloren gaan.