De kans is bijzonder groot dat je al ooit eens hebt gehoord over het zogenaamde neuro linguïstisch programmeren. NLP is in de praktijk een methode op vlak van communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Ze wordt gedefinieerd als hebbende de wetenschap die betrekking heeft tot het bewust maken van onbewuste processen. In principe zouden we NLP kunnen omschrijven als een soort van handleiding voor jouw brein. Door het toepassen van bepaalde technieken kan je onder meer efficiënt leren communiceren met niet alleen jezelf, maar ook met anderen. Er worden je in ieder geval technieken aangeleerd die je persoonlijke effectiviteit vergroten. Wil jij ook graag precies te weten komen wat je allemaal van neuro linguïstisch programmeren kan verwachten? Lees dan vooral snel verder! 

 

  • Waarvoor staat neuro linguïstisch programmeren precies? 

 

In de praktijk zal je kunnen vaststellen dat neuro linguïstisch programmeren niet zelden wordt afgekort tot NLP. Daarbij kunnen we vaststellen dat elk onderdeel van deze benaming staat voor een bepaald specifiek onderdeel van ons leven en de manier waarop we bijvoorbeeld situaties aanpakken. Concreet bestaat NLP eigenlijk uit de onderstaande drie onderdelen: 

  • Neuro; 
  • Linguïstisch; 
  • Programmeren; 

Neuro verwijst hierbij naar niet alleen de manier waarop we denken, maar ook zaken aanpakken en zaken aanvoelen. Al deze verschillende gewaarwordingen worden gestuurd vanuit ons neurologisch apparaat en dus vanuit ons brein. Linguïstisch staat op haar beurt voor de manier waarop we communiceren. Het gaat hierbij niet uitsluitend om de communicatie met derden, maar ook met onszelf. 

Tot slot is er nog het onderdeel programmeren. Deze zorgt ervoor dat het mogelijk wordt om ons brein op een bepaalde manier aan te leren sturen. Op deze manier moeten we als personen in staat zijn om niet alleen ons leven, maar ook onszelf te kunnen veranderen. 

 

  • In welke situaties kan NLP voor jou een meerwaarde betekenen?

 

Er kan worden vastgesteld dat NLP in tal van verschillende situaties kan worden ingezet. In eerste instantie kan neuro linguïstisch programmeren ervoor zorgen dat je, je privéleven terug beter in balans krijgt. Het is best mogelijk dat een ingrijpende gebeurtenis zoals bijvoorbeeld het overlijden van een dierbare op een bepaald ogenblik jouw zicht op het leven heeft vertroebeld. Het is dan ook best mogelijk dat je, je negatieve gevoelens niet meer onder controle kan houden waardoor bijvoorbeeld ook een depressie om de hoek loert. Door het volgen van bijvoorbeeld een NLP training kan je  dit risico gelukkig inperken. 

Neuro linguïstisch programmeren kan niet alleen in je privéleven, maar ook op zakelijk gebied een belangrijke meerwaarde betekenen. Heel wat mensen blijken vast te zitten in een job die ze niet graag doen. Daarnaast is het ook mogelijk dat mensen op een bepaald ogenblik geen toekomstperspectief meer hebben, bijvoorbeeld omdat hun doorgroeimogelijkheden zijn uitgeput. In al deze verschillende gevallen kan NLP ervoor zorgen dat je als het ware nieuwe perspectieven gaat ontdekken die niet alleen jouw private, maar ook je professionele leven een hart onder de riem kunnen steken. Hoe dan ook mag het duidelijk zijn, een opleiding, cursus of workshop NLP volgen kan jouw leven in de praktijk zeker heel wat mooier maken.

 

Bij NLP Academie kunnen ze je alles vertellen over de meerwaarde van NLP!