badkamer, toilet, toiletpapier

Wanneer je last hebt van incontinentieproblemen, betekent dat je moeite hebt met het ophouden van de urine. Echter komt dit erg vaak voor en is het niet iets om je voor te schamen. Incontinentie komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Gelukkig zijn er wel een aantal methodes om de beperkingen die ontstaan door incontinentieproblemen te beperken.

Stressincontinentie

Incontinentie door stress komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Hierbij gaat het bij stress niet om bijvoorbeeld werk, maar eerder om de druk bij plassen. Veel vrouwen die van één of meer kinderen zijn bevallen hebben hier last van, of last van gehad. Een methode die kan helpen dit probleem te verminderen, is door oefeningen te doen. Daarnaast zijn er ook nog erg veel andere methodes die kunnen bijdragen aan een vermindering van incontinentie.

De beste tips!

Om ervoor te zorgen dat incontinentie geen bepalende rol meer speelt in het leven zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Zo is het belangrijk om op gewicht te blijven. Overgewicht kan namelijk negatief bijdragen aan incontinentie. Naast het opgewicht blijven, kan het ook helpen om geregeld groente te eten. Zo blijkt uit onderzoeker dat brocolli en koolgroente het probleem kunnen verminderen. Ook helpt het door op een juiste manier te drinken. Drink niet te veel en plan het goed in. Daarnaast is het fijn dat wanneer je last hebt van de kwaal, je hier de juiste materialen voor hebt. Door voorbereid te zijn voorkom je de meeste ongemakken al. stress incontinentie materiaal van Depend.nl biedt voor vele mensen een gepaste oplossing. Wel is het aan te raden om naast de juiste materialen in huis te hebben, te blijven letten op de andere punten. De incontinentieproblemen zullen misschien niet helemaal verdwijnen, maar wel zeker verminderen.