Momenteel staan de zorg en de economie op zijn kop. Het Coronavirus heeft veel impact in Nederland, zoals iedereen wel weet verspreidt het zich snel. Dit kan door in contact te komen met een persoon die besmet is of wanneer je een oppervlakte of object aanraakt waarop het virus zich bevindt. Het advies is om zo veel mogelijk thuis te blijven. Wanneer deze crisis is afgelopen is het belangrijk om er samen uit te komen, daarom moet er aandacht besteed worden aan oplossingen die voor de zorg en de economie van belang zijn.

Operatiekamers

In operatiekamers is het fijn om touchscreens te gebruiken omdat op die manier het OK-team alles kan bedienen: het licht, de temperatuur, tonen van tijd die in verband staan met handelingen die er nog moeten gebeuren maar ook het tonen van de röntgenfoto’s. Prestop is een bedrijf die in verschillende klinieken van deze touchscreens heeft geplaatst. Deze touchscreens worden naadloos gemonteerd in de wand. Er kan niet alleen gebruik gemaakt worden van een touchscreens maar ook van een touch tables. Hier kan je interactief informatie delen, presenteren en samenwerken. De beleving staat hierbij centraal! Een touch table kan voor elke gelegenheid een mogelijkheid bieden. In de zorg biedt dit in deze moeilijke periode mooie interactieve oplossingen om effectiever te kunnen handelen.

De economie

Deze crisis heeft zeker gevolgen voor de economie in Nederland. Veel bedrijven zullen het gaan voelen in de omzet. Om je omzet alsnog te kunnen boosten is het slim om te kijken naar bestelzuilen of een self service kiosk op de winkelvloer. Dit zorgt er namelijk voor dat er 30% meer bestelwaarde is, daarbij zijn er kortere wachtrijen en is er een hogere klanttevredenheid. In high traffic omgevingen is het slim om self service kiosken neer te zetten. Momenteel is het rustig in deze omgevingen maar juist wanneer de crisis is afgelopen gaan veel mensen deze omgevingen weer opzoeken. Het is daarom slim om hierop in te spelen!