Het kiezen van een ooglaserkliniek; hier moet je op letten!

Heb je besloten om je ogen te laten laseren? Dit kan ontzettend veel voordelen hebben. Het kan namelijk een hele opluchting zijn om weer scherp te kunnen zien zonder hulpmiddelen, zoals een bril of lenzen. De volgende stap is het kiezen van een ooglaserkliniek. Dit is een hele belangrijke stap, omdat je ogen ontzettend waardevol zijn. Je wil niet alleen dat je een goed gevoel hebt bij de kliniek, maar ook dat je wordt behandeld door een gecertificeerde arts met de beste apparatuur. Daarom is het erg belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een kliniek kiest voor jouw ooglaserbehandeling. Weet je niet goed waar je op moet letten bij het kiezen van een ooglaserkliniek? In deze blog zetten we een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje.

Kwaliteit en veiligheid

Kwaliteit en veiligheid staan voorop als het gaat om je ogen. Kies daarom altijd voor een ooglaserkliniek met het ZKN keurmerk. Klinieken voorzien van dit keurmerk voldoen namelijk aan strenge kwaliteits- en veiligheidseisen. Daarnaast is het verstandig om te kiezen voor een kliniek met voldoende ervaring. Ooglaseren is de laatste jaren steeds populairder geworden, en er bestaan dus ook klinieken die nog maar net begonnen zijn met ooglaseren. Het is dus verstandig om voor een kliniek te kiezen met voldoende ervaring.

De behandelend arts

Niet alleen de kliniek, maar ook de behandelend arts moet gecertificeerd zijn. Een NOG gecertificeerde refractiechirurg heeft zich gespecialiseerd in het uitvoeren van ooglaserbehandelingen. Dit wil dus zeggen dat de arts de behandeling veilig en deskundig kan uitvoeren. Als een arts BIG geregistreerd is wil dat zeggen dat deze moet voldoen aan de Nederlandse kwaliteitseisen.

Ervaringen van anderen

Daarnaast is het verstandig om de verhalen van anderen te lezen voor je een kliniek kiest. Ga eens op zoek naar betrouwbare sites om verhalen van anderen te lezen. Bekijk deze kritisch en neem deze mee in je keuze. Zoek goed uit of je voorgangers tevreden zijn over het proces en natuurlijk ook over het resultaat.

Het vooronderzoek en de behandeling

Als je een kliniek hebt gekozen, zul je een goed vooronderzoek krijgen. Het is namelijk belangrijk om te controleren of je wel geschikt bent voor de behandeling. Er worden nauwkeurige oogmetingen gedaan en de behandelmogelijkheden worden besproken. Zo heb je bijvoorbeeld de LASEK SmartPulse, de TransPRK SmartSurface en de LASIK IntraLase SmartPulse behandeling. Bij ooglaseren lasek wordt er gebruik gemaakt van een alcoholoplossing om de bovenste twee lagen van het hoornvlies weg te weken, terwijl bij een lasik behandeling een flapje wordt gemaakt in het oog. Hierna wordt bij beide methode de gewenste sterktecorrectie aangebracht.