Blue and Silver Stetoscope

Het zelfstandig ondernemerschap zorgt voor veel vrijheden en verantwoordelijkheden die bij jezelf liggen. Een Zzp’er komt steeds vaker voor, denk maar eens aan een Zzp’er in de zorg. Aan elk onderdeel zitten zowel voordelen als nadelen. Benieuwd welke onderdelen dit zijn en hoe dit eruit ziet? Lees dan snel verder!

 

De inkomsten

Op het gebied van inkomsten heb je natuurlijk een heel groot voordeel dat je meer inkomsten binnen haalt! Wanneer alles goed loopt, dan is het geld voor jou omdat je als enige in het bedrijf zit. Daar tegenover staat meteen wel een nadeel want je moet van deze inkomsten wel meer betalen. Denk hier bijvoorbeeld aan buffers, vakantiedagen, bedrijfskosten en ziektedagen. Dit zorgt ervoor dat er meer van het inkomen wordt afgetrokken. Wanneer het goed gaat dan heb je inkomen, echter als het minder gaat dan heb je pech en worden deze inkomen dus meteen minder. In een bedrijf zal dit niet zo zijn, bij mindere tijden krijg je alsnog evenveel betaalt.

 

Eigen tijd

Je kan zelf kiezen hoe je tijd eruit komt te zien. Zelf kan je plannen welke klussen je wanneer doet en de verantwoordelijkheid ligt helemaal bij jou. Het kan wel lastig zijn want juist door deze vele verantwoordelijkheden is het moeilijk om alles met elkaar te combineren. Je moet goed in de gaten houden of alles klopt en of je alles gepland krijgt. Mensen zijn vaak bereidt om meer te plannen dan ze daadwerkelijk aan kunnen. Vakanties kan je wel gemakkelijker plannen omdat je het helemaal zelf kan bepalen. Wat wel weer een nadeel is, is dat je vaak in weekenden nog overuren maakt.

 

Eigen klussen

Je kan zelf kiezen welke klus je wel of niet wilt aannemen. Je hebt dit zelf in de hand, op deze manier kan je ervoor zorgen dat er meer variatie in het werk is. Let hier wel op dat op het begin dit vaak nog niet het geval is. In verschillende branches kan je ervoor kiezen om als Zzp’ers aan de slag te gaan. De laatste paar jaren zie je bijvoorbeeld ook steeds vaker dat ze in de zorg als zelfstandige zorgverlener aan de slag gaan.