Hoe kan je de griep voorkomen?

Bacteriën en virussen zijn overal om ons heen. Nu vooral de griep periode is aangebroken is het makkelijk om door andere mensen aangestoken te worden. Wat kun je er aan doen om zelf aangestoken te worden door mensen om je heen?

 

Denk aan je handhygiëne 

 

Het is iets wat je waarschijnlijk al vaker hebt gehoord: was je handen regelmatig! Uit onderzoek is gebleken dat het regelmatig wassen van je handen een met een desinfecterende zeep verspreiding van het griep virus tegengaat. Het is een goed idee om je handen te wassen voor je gaat eten en af te drogen met keukenpapier. Mocht je al ziek zijn, dan is het ook verstandig om je handen te wassen als je gehoest hebt, heb geniest of je neus hebt gesnoten. 

 

Houd je weerstand op peil

 

Wanneer het kouder wordt kan het gebeuren dat je weerstand niet meer op peil is. Om je weerstand op peil te houden is het belangrijk om gevarieerd en vers te eten. Groente en fruit zijn essentieel. De vitamines en mineralen in de groente fruit dragen bij aan een goede weerstand. Zo stimuleert vitamine C de aanmaak witte bloedlichamen die helpen om een virussen te bestrijden. Een andere manier om je weerstand op peil te houden, is je warm aan te kleden. Wanneer je het koud hebt, ben je vatbaarder voor virussen. Je lichaam is namelijk veel energie kwijt om je lichaam warm te maken. Kleed je dus warm!

 

Drink voldoende

 

Naast een gevarieerde voeding is het belangrijk om voldoende te drinken wanneer de griep heerst. Door veel te drinken, moet je vaker plassen. Daardoor kan je lichaam afvalstoffen sneller afvoeren en heeft het virus minder tijd om je in lichaam te nestelen. Vermijd wel koffie en alcohol. Die onttrekken namelijk vocht van je lichaam.