Mijn ogen gaan achteruit; wat nu?

Je zicht is essentieel om goed door het dagelijks leven te kunnen gaan. De ene persoon ziet veel beter dan de ander, maar op een gegeven moment zullen ieders ogen achteruit gaan.

Slecht zicht komt bij ruim 60% van de Nederlanders voor, waarbij de grootste groep de senioren zijn. Dit gaat dan om een afwijking aan één- of beide ogen. Het is dus verstandig om eens in de zoveel tijd, jouw zicht te laten controleren. Op deze manier, kun je op tijd verslechtering van de ogen ontdekken. Merk jij dat jouw ogen achteruit gaan en wil jij graag meer weten over oogmetingen en het dragen van een bril of lenzen? Lees dan snel verder!

Een oogtest uitvoeren

Merk je dat je veel moet turen in de verte? Of dat je juist jouw boek verder van jou afhoudt? Ben je aan het einde van de dag ontzettend moe en heb je regelmatig hoofdpijn? Dat heb jij een goede reden om een oogtest uit te voeren. Een oogtest voor je uit bij een opticien. Een opticien is gediplomeerd in het uitvoeren van oogmetingen, waardoor diegene kan constateren wat de status is van jouw ogen.

Kies je voor een bril of lenzen?

De keuze voor een bril of lenzen is persoonlijk. Brildragers vinden lenzen vaak te onhandig in gebruik. Lenzendragers vinden een bril vaak in de weg zitten of niet mooi staan.  Een bril kan ook als onpraktisch ervaren worden, wanneer je zowel bijziend als verziend bent. In dat geval zijn multifocale lenzen de uitkomst! Multifocale lenzen ondersteunen dus het zicht, voor zowel veraf als voor dichtbij. Door de werking van de hersenen, wordt automatisch de juiste sterkte gekozen. Voor brildragers, zijn multifocale brillen een oplossing. Dat zijn brillen die bestaan uit twee typen glas. De werking van multifocale brillen wordt niet automatisch door de hersenen gekozen, waardoor gewenning vaak noodzakelijk is.